Terug naar overzicht

Wanneer wordt
mijn salaris overgemaakt?

Zodra jouw werkgever de keuze maakt om het werkgeverschap aan PRO HRM over te dragen, zijn wij vanaf dat moment verantwoordelijk voor een correcte en tijdige uitbetaling van het salaris. Sterker nog, wij nemen het gehele juridische werkgeverschap over! Je kunt er dus zeker van zijn dat alle contractuele en administratieve zaken die hierbij komen kijken, goed geregeld zijn.

“Maar wat gebeurt er nu met mijn salaris? Ga ik minder verdienen als ik door een payrollbedrijf word uitbetaald?” Dit is een veelgehoorde misvatting die we graag de wereld uit helpen. Het antwoord is: “Nee, zeker niet!”. We lichten dat hieronder graag toe.

Uitbetaling salaris

Er zijn verschillende momenten waarop wij salarissen uitbetalen: per week, per 4-weken of per maand. Bij indiensttreding via PRO HRM hoor je in welke verloningscyclus jij valt. Het vakantiegeld (8% per ieder gewerkt uur) betalen wij begin juni uit. Check ons betaalschema voor de exacte datum waarop wij het salaris overmaken.

Let op: het is mogelijk dat je het salaris deze dag nog niet op je rekening ziet staan. Dit heeft te maken met een dag betalingsvertraging tussen sommige banken.

Bepaling salaris

De hoogte van jouw salaris komt tot stand in overleg met het bedrijf waar je werkt en is afhankelijk van jouw leeftijd, jouw werkpatroon, het soort werk en jouw werkervaring. Werkte je al voor deze werkgever? Dan zal dit salaris niet lager worden na overname door PRO HRM.

Vaak is er een bedrijfstak-cao van toepassing met bijbehorende loonschalen. Het verschilt per cao hoeveel je kunt verdienen binnen een schaal. In overleg met jou wordt bepaald in welke schaal jouw functie wordt weggezet en wat de hoogte is van die schaal.

Als payrollbedrijf nemen wij dit vastgestelde bedrag over. Dit zie je dus terug op jouw loonstrook. Wij zorgen ervoor dat alle van toepassing zijnde loonsverhogingen die volgens de wet of de bedrijfstak-cao gelden, aan jou worden toegekend.