Wilt u een
uitzendbureau
starten?

Besteed uw backoffice uit aan PRO HRM

Interesse in een vrijblijvend adviesgesprek?

Maak hier een afspraak

Wilt u een eigen uitzendbureau starten? Hier komt veel bij kijken. Intermediairs dienen bij het beginnen van een uitzendbureau zich te kunnen focussen op het samenbrengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Mede door de sterke groei in de flexbranche van de afgelopen jaren, is wet- en regelgeving aangepast en strenger geworden. Intermediairs dienen bij het starten van een uitzendbureau daarom ook rekening te houden met administratieve zaken, juridische verplichtingen en financiële risico’s.

Uw backoffice uitbesteden

Het correct uitvoeren van administratieve zaken, juridische en financiële verplichtingen, maar ook het up-to-date houden van kennis omtrent wet- en regelgeving kost veel tijd wanneer u een uitzendbureau begint. Het inschakelen van PRO HRM is een uitstekende manier om meer tijd vrij te maken voor uw kerntaken en zeker te weten dat alles perfect geregeld is. Ons doel is om uw uitzendorganisatie in staat te stellen om nog sneller en kwalitatiever te kunnen groeien.

Geïnteresseerd? Vraag direct meer informatie en uw tarieven aan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Samenwerking

Wanneer u een eigen uitzendbureau begint, is het van belang dat u zich afvraagt hoe u interne processen zoals urenverwerking, salaris- en personeelsadministratie, facturatie, contractbeheer, voorfinanciering en begeleiding bij ziekte en arbeidsongeschiktheid gaat stroomlijnen. PRO HRM regelt dat voor u. Met onze flexservices (backoffice dienstverlening) verzorgen wij de betalingen aan uw uitzendkrachten, factureren de opdrachtgever, regelen uw debiteurenbeheer en voeren voor u alle administratie uit. Wij zijn formeel gezien de juridisch werkgever van uw medewerkers. Hierdoor verminderen uw werkgeversrisico’s, waaronder het doorbetalen en begeleiden van zieke medewerkers.

Ook na de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) kunt u gebruik blijven maken van flexibele arbeidscontracten tot tenminste 5,5 jaar. Zo kunt u voor uw opdrachtgevers een net zo effectieve dienst beginnen als wanneer u zelf uw personeelsadministratie zou voeren.

Voordelen

Daarnaast levert een samenwerking met PRO HRM nog andere voordelen op:

  • Wij regelen de voorfinanciering van het loon van uw medewerkers, dat scheelt u veel startkapitaal.
  • Uw uitzendorganisatie voldoet direct aan de strengste kwaliteitsnormen en certificaten voor uitzendondernemingen (NEN 4400-1, ABU, VCU, WKA-verklaringen).
  • Uw uitzendorganisatie krijgt een persoonlijk HR-portaal in eigen huisstijl. Via dit portaal worden uw opdrachtgevers en medewerkers digitaal ingeschreven en worden de gewerkte uren eenvoudig ingevoerd en geaccordeerd.
  • Wij bieden u een gratis recruitmenttool en jobboard. Via deze online tool worden vacatures geplaatst en solliciteren kandidaten.
Vrijblijvend adviesgesprek

Wanneer u een uitzendbureau wilt beginnen levert een samenwerking met PRO HRM veel gemakken en meer zekerheid op. Medewerkers zijn daarnaast te allen tijde gegarandeerd van goed werkgeverschap, duidelijkheid en betrouwbaarheid inzake verloning en arbeidsvoorwaarden. Zo heeft u bij het starten van een uitzendbureau meer tijd voor uw kerntaken. In een vrijblijvend adviesgesprek horen wij graag uw verhaal, plannen en vragen.

Aanmelden

Wij nemen u mee in diverse backofficeprocessen, cao’s en de toepassing daarvan, maar ook de driehoeksrelatie tussen u, uw klant en PRO HRM zal aan bod komen.