Wil je een
uitzendbureau
starten?

Besteed jouw backoffice uit aan PRO HRM

Interesse in een vrijblijvend adviesgesprek?

Maak hier een afspraak

Wil je een eigen uitzendbureau starten? Hier komt veel bij kijken. Als (beginnende) intermediair moet je je kunnen focussen op het vinden van opdrachtgevers en het samenbrengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Mede door de sterke groei in de flexbranche van de afgelopen jaren, is wet- en regelgeving aangepast en strenger geworden. Het is voor jou als startende intermediair een hele opgave om hiervan op de hoogte te zijn en blijven, en juist toe te passen. Misschien wel juist bij de start dien je extra goed rekening te houden met de administratieve, juridische en financiële risico’s die voorbij kunnen komen.

Uw backoffice uitbesteden

Het correct uitvoeren van administratieve zaken, juridische en financiële verplichtingen, maar ook het up-to-date houden van kennis omtrent wet- en regelgeving kost veel tijd wanneer je een uitzendbureau begint. Door een externe deskundige partij, zoals PRO HRM, in te schakelen is het mogelijk om meer tijd vrij te maken voor jouw kerntaken. Je weet tegelijkertijd zeker dat alles achter de schermen ook perfect geregeld is. Ons doel is om jouw uitzendorganisatie in staat te stellen om nog sneller en kwalitatiever te kunnen groeien.

Geïnteresseerd? Vraag direct meer informatie en jouw tarieven aan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Samenwerking

Begin je een eigen uitzendbureau? Dan is het van belang dat je je afvraagt hoe je interne processen gaat stroomlijnen. Denk hierbij aan processen zoals urenverwerking, salaris- en personeelsadministratie, facturatie, contractbeheer, voorfinanciering en begeleiding bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. Je kunt er ook voor kiezen om ons dit voor je te laten regelen. Met onze backoffice dienstverlening verzorgen wij de betalingen aan jouw uitzendkrachten, factureren wij de opdrachtgever, regelen wij jouw debiteurenbeheer en voeren we voor je alle administratie uit. Wij zijn formeel gezien de juridisch werkgever van jouw medewerkers. Hierdoor verminderen jouw werkgeversrisico’s, waaronder het doorbetalen en begeleiden van zieke medewerkers.

Ook na de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) kun je gebruik blijven maken van flexibele arbeidscontracten. Zo kun je voor jouw opdrachtgevers een net zo effectieve dienst beginnen als wanneer je zelf jouw personeelsadministratie zou voeren.

Voordelen

Daarnaast levert een samenwerking met PRO HRM nog andere voordelen op:

  • Wij regelen de voorfinanciering van het loon van uw medewerkers, dat scheelt je veel startkapitaal.
  • Jouw uitzendorganisatie voldoet direct aan de strengste kwaliteitsnormen en certificaten voor uitzendondernemingen (NEN 4400-1, ABU, VCU, WKA-verklaringen).
  • Jouw uitzendorganisatie krijgt een persoonlijk HR-portaal in eigen huisstijl. Via dit portaal worden jouw opdrachtgevers en medewerkers digitaal ingeschreven en worden de gewerkte uren eenvoudig ingevoerd en geaccordeerd.
  • Wij bieden je uitzendsoftware die honderd procent is afgestemd op je behoefte en/of bedrijfsprocessen.
Vrijblijvend adviesgesprek

Wanneer je een uitzendbureau wilt beginnen, levert een samenwerking met PRO HRM veel gemakken en meer zekerheid op. Medewerkers zijn daarnaast te allen tijde gegarandeerd van goed werkgeverschap, duidelijkheid en betrouwbaarheid inzake verloning en arbeidsvoorwaarden. Zo heb je bij het starten van een uitzendbureau meer tijd voor jouw kerntaken. In een vrijblijvend adviesgesprek horen wij graag jouw verhaal, plannen en vragen.

Plan hier een vrijblijvend adviesgesprek in

Wij nemen je mee in uitzendsoftware, diverse backofficeprocessen, cao’s en de toepassing daarvan. Maar ook de driehoeksrelatie tussen jou, jouw opdrachtgever en PRO HRM zal aan bod komen.

Tip! Lees onze whitepaper.

Lees ook zeker al eens onze whitepaper over het starten van je eigen uitzendbureau. Aan welke zaken, verplichtingen en risico’s dien je te denken? En wat past er straks het beste binnen jouw organisatiestrategie: backoffice in eigen beheer of de keuze om een samenwerking aan te gaan met een backoffice specialist? Vragen waarop wij je het antwoord geven in onze whitepaper. Download de whitepaper hier.