Verplicht Toelatingsstelsel voor Uitzendbureaus Vanaf 2027

Mag jij dan nog uitzenden?

Nieuw toelatingsstelsel uitzendbureaus

Download de whitepaper

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vanaf 1 januari 2027 is een toelating verplicht voor alle organisaties die arbeidskrachten ter beschikking stellen. De grootste verandering in de uitzendbranche sinds 1998!

Deze verplichting gaat gelden voor alle organisaties die arbeidskrachten ter beschikking stellen. Dus, uitzendbureaus, detacheringsbureaus én payroll organisaties. Meer weten over het nieuwe toelatingsstelsel voor uitzendbureaus? Lees snel verder.

Waarom dit nieuwe toelatingsstelsel voor uitzendbureaus?

In 2020 is het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten (ABA) opgericht onder leiding van Emile Roemer. Dit team adviseert de regering over de status van arbeidsmigranten in Nederland. Deze vaak kwetsbare groep medewerkers wordt niet altijd goed behandeld. Er zijn helaas onbetrouwbare partijen actief in de markt.

Nu wil de overheid ingrijpen. Demissionair minister van Gennip, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, heeft grootse plannen met de arbeidsmarkt in Nederland. Door duidelijke richtlijnen en handhaving krijgen partijen die zich wel goed gedragen, een eerlijke kans. En worden medewerkers behandeld en betaald zoals het hoort.

Wanneer moet ik mijn toelating hebben?

Vanaf 1 januari 2027 mogen alleen toegelaten organisaties nog mensen uitzenden. Heb je geen toelating en stel je wel mensen ter beschikking? Met andere woorden, heb jij mensen aan het werk geholpen via een payroll, uitzend- of detacheringsconstructie? Dan kan zowel jouw organisatie áls de opdrachtgever waar ze aan het werk zijn een flinke boete krijgen!

Aan welke eisen moet ik voldoen om toegelaten te worden?

De basis van het toelatingsstelsel is het huidige SNA-keurmerk. Welke andere eisen hierbij komen lees je terug in de whitepaper.

In de whitepaper leggen we alles uit over:

  • Wat de eisen zijn om toegelaten te worden
  • Hoe streng je wordt gecontroleerd
  • Hoe je geen waarborgsom van € 100.000,- hoeft te betalen
  • Hoe je ook in 2027 nog het werk kunt doen dat je zo leuk vindt

Download de whitepaper

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.