Terug naar overzicht

Hoe je sneller, kwalitatiever
en met meer resultaatkunt matchen

Slimme systeemoplossingen

Het zal je niet ontgaan zijn dat we te maken hebben met een krappe arbeidsmarkt. Juist in deze tijd kunnen slimme systeemoplossingen bij intermediairs, oftewel uitzend- en detacheringsbureaus, bijdragen om toch de geschikte kandidaat te vinden. Het inzetten van systemen die vóór je werken is wat mij betreft 1 van de succesfactoren. Daarom hebben we slimme systeemoplossingen als 1 van onze 7 groeiversnellers gedefinieerd.

Helaas zie ik nog vaak dat partijen gaan automatiseren om het automatiseren. Dat is niet het juiste uitgangspunt. Slimme systeemoplossingen kunnen zeker van meerwaarde zijn wanneer je niet voorbij gaat aan het belang van de match tussen mens en technologie. De belangrijkste doelstelling van automatisering is dat werkprocessen sneller, efficiënter en met meer resultaat verlopen.

Automatisering kan bijdragen aan een betere candidate experience. Aaltje Vincent heeft hier het KETS-model© voor ontwikkeld en wat opnieuw blijkt uit recent onderzoek is dat bij veel bedrijven het sollicitatieproces nog te traag verloopt en te lang duurt. Deze luxe heb je in de huidige markt niet meer.

Er zijn op dit moment een flink aantal opties op het gebied van uitzendsoftware. Sommige partijen bieden een alles-in-éénoplossing, van ATS tot verloningssysteem, andere kiezen voor focus op één primaire functionaliteit. Beiden hebben voor- en nadelen. Ik ben zelf voorstander van de best of breed gedachte, waar je ieder systeem laat excelleren in zijn specialisme en zorgt voor solide koppelingen onderling.

De afgelopen periode hebben wij ons gericht op de selectie en implementatie van onze PRO HRM systeemoplossingen. Op basis van deze analyse ben ik tot de conclusie gekomen dat Booston, Carerix, E-UUR en Easyflex op dit moment de meest geschikte best of breed systeemoplossing bieden. We hebben gezorgd dat ze optimaal functioneren en passen bij de behoefte van de huidige intermediair. Mede dankzij onze functioneel beheerder zijn er nu al meerdere klanten die de meerwaarde van deze state of the art systeemoplossing ervaren. We bieden hiermee een compleet geïntegreerd proces van sollicitatie tot facturatie en verloning. Het einde van dubbele data invoer dus! En perfect passend bij onze belofte als groeiversneller.

In de huidige markt is er een overvloed aan vacatures, maar lijken kandidaten nagenoeg onvindbaar. Met de inzet van de juiste uitzendsoftware wordt het vinden van kandidaten makkelijker. Door de functionaliteiten van de systemen en de onderlinge koppelingen verloopt het matchen van kandidaat en vacature sneller, kwalitatiever en met meer resultaat. Dankzij deze systeemoplossingen houd jij meer tijd over voor jouw (groei)ambities en core business: het maken van de match tussen kandidaat en opdrachtgever.

Door de inzet van slimme systeemoplossingen sneller, kwalitatiever en met meer resultaat matchen: dat is de reden dat we groeiversneller zijn voor onze klanten. Benieuwd naar de andere groeiversnellers? Volgende maand ga ik verder in op het belang van kennis van de branche en wet- en regelgeving voor het behalen van jouw groeidoelstellingen.

Iedere maand verschijnt hier een nieuwe blog van Roel Dolkemade. Hierin deelt hij zijn visie op de recruitmentbranche. Wat valt hem op en wat zijn mogelijke kansen voor jou? Wil jij eens sparren over groeimogelijkheden? Neem contact met Roel op.