Terug naar overzicht

De match tussen mens en technologie

Werf& Bureaurecruitment Live - Roel Dolkemade

Dinsdag 5 april kon ik sinds tijden weer bij een offline event aanwezig zijn met mijn collega’s. Werf& Bureaurecruitment Live in Utrecht. Een inspirerende dag waar we met vakgenoten weer eens face to face konden praten over onze uitdagingen, kansen en oplossingen. Erg fijn om op deze manier contact te hebben met verschillende mensen uit de markt. Ook goed om veel van onze partners in een andere setting tegen te komen.

Één van die partners is Lieke van Loon van Werken in de Kempen. Het is mooi om te zien dat we gedurende onze jarenlange samenwerking flink zijn gegroeid en doorontwikkeld. Onder de noemer “Samen sterker recruiten met de synergie van High Touch en High Tech” hebben we het gehad over het bewerkstelligen van een menselijke benadering, ondersteunt door een optimale systeem- en procesinrichting. Onder andere hierdoor heeft Werken in de Kempen zo’n unieke persoonlijke en lokale focus, wat hen onderscheidend maakt in de markt.

Wat mij is opgevallen
Thema’s van de dag waren de wisselwerking tussen de kandidaat en technologie, binden en boeien van medewerkers en de meerwaarde van focus en specialisatie. Digitalisering kan in steeds belangrijkere mate zorgen voor een groter concurrentievoordeel. In digitalisering alleen zit niet de oplossing. Alhoewel automatisering een voorwaarde voor succes kan zijn, is het geen garantie voor het vervullen van openstaande vacatures

Het is belangrijk te beseffen dat automatisering vóór je moet werken en niet andersom. In dat opzicht deel ik de mening van keynote speaker Steven Gudde. Systeem- en procesinrichting kan absoluut ondersteunen en het leven van een intermediair gemakkelijker maken, dat is dan ook elementair binnen de dienstverlening van PRO HRM, maar het blijft ook mensenwerk.

Onze 7 groeiversnellers
Bij PRO HRM ondersteunen we onze klanten met o.a. kennis, efficiënte processen, systeemoplossingen en inzicht in data en kansen. Deze werkwijze hebben we samengevat in de 7 groeiversnellers van PRO HRM. De komende maanden ga ik hier dieper op in. Wat ik je nu alvast mee kan geven is dat we geloven in een best of breed oplossing, laat ieder systeem doen waar het in echt goed in is en maak onderling connecties. Net als wij op dit mooie evenement hebben gedaan.

Iedere maand verschijnt hier een nieuwe blog van Roel Dolkemade. Hierin deelt hij zijn visie op de recruitmentbranche. Wat valt hem op en wat zijn mogelijke kansen voor jou? Wil jij eens sparren over groeimogelijkheden? Neem contact met Roel op.