Terug naar overzicht

PRO lanceert haar eigen
opleidingsportaalvoor medewerkers!

Investeren in de betrokkenheid en ontwikkeling van medewerkers wordt in de huidige arbeidsmarkt steeds belangrijker. Meerdere onderzoeken wijzen uit dat het werkplezier van medewerkers hierdoor verhoogt en het ziekteverzuim vermindert. We zijn dan ook enthousiast om te melden dat we begin februari starten met ons eigen opleidingsportaal, de PRO Academy. Zo blijven we onze dienstverlening aanpassen aan de huidige arbeidsmarkt en de wensen vanuit zowel de medewerker als opdrachtgever. Laura Philippart, adviseur frontoffice, vertelt graag over deze ontwikkeling in onze dienstverlening.

Wat is PRO Academy?

“PRO Academy is een leeromgeving voor medewerkers die een arbeidsovereenkomst hebben bij PRO. Er wordt een compleet aanbod van Nederlandse en Engelse trainingen aangeboden en PRO zal in de toekomst ook haar eigen trainingen ontwikkelen. Het aanbod van trainingen worden daarbij aangepast aan de branche waarin de medewerker werkzaam is”, vertelt Laura.

Eén centrale leerplek
“Door de PRO Academy krijgen onze medewerkers één centrale toegankelijke leerplek. Via het persoonlijke dashboard van de medewerker kunnen onder andere actieve, geplande of toegewezen trainingen worden bekeken. Daarnaast zijn alle behaalde certificaten te zien. Indien het noodzakelijk of bruikbaar is dat medewerkers bepaalde trainingen volgen, kunnen deze trainingen worden toegewezen aan de leerlijn van de medewerker. Op deze manier worden medewerkers op een laagdrempelige manier voorzien van de benodigde kennis of vaardigheden. Daarnaast hebben zij ook de vrijheid om zelf trainingen te kiezen en volgen”, geeft Laura aan.

Welke trainingen kunnen medewerkers volgen?

Laura: “Medewerkers die drie maanden of langer werkzaam zijn via PRO kunnen gebruikmaken van het opleidingsportaal. Er zijn in het opleidingsportaal verschillende trainingen te onderscheiden.” Dit zijn:

  • Micro learning: een microtraining bevat informatie, kennis of vaardigheden die medewerkers snel kunnen bekijken en leren. Deze gratis trainingen bedragen circa vijf minuten. De categorieën zijn erg uiteenlopend. Denk hierbij aan een training over kritisch denken of een training over gesprekstechnieken.
  • Online training: een online training gaat een stapje verder. Deze trainingen duren vaak een aantal uur. Ook hier zijn de categorieën erg uiteenlopend. Dit kunnen trainingen zijn om vaardigheden binnen Excel 365 te versterken, maar kunnen ook trainingen zijn voor het behalen van certificeringen (zoals VCA of Wft) die noodzakelijke zijn in sommige branches.
  • Klassikale training: er is een uitgebreid aanbod aan klassikale scholingen die gefaciliteerd worden door verschillende opleiders zoals NCOI, Scheidegger of LOI. De klassikale trainingen zijn samengebundeld en medewerkers kunnen onder andere filteren op categorie, opleider, prijsklasse en opleidingsdata.

Wilt u meer weten?

Laura: “Uiteraard worden ook alle medewerkers geïnformeerd over de mogelijkheden van de PRO Academy en voorzien wij ze van inloggegevens.”

Indien u nog vragen heeft of meer wilt weten over het opleidingsportaal: Laura is tijdens kantooruren te bereiken op 088 201 38 80 of l.philippart@prohrm.nl