Vraag een offerte aan
voor onze backofficedienstverlening

Offerte aanvragen - PRO HRM

Denk je erover na om je backoffice uit te besteden? Dan ben je uiteraard benieuwd naar de kosten. Bij PRO HRM delen we onze tarieven graag met je. Je kunt hieronder een informatiedocument downloaden waar we ook onze tarieven duidelijk toelichten. Daarnaast vertellen we meer over onze complete backofficedienstverlening.

Vraag direct meer informatie aan

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naast onze fullservice backofficedienstverlening, heeft een samenwerking met PRO HRM nog veel meer voordelen.

  1. Wij zijn echt jouw kennispartner. Ons team is op de hoogte van alle wet- en regelgeving en informeert je proactief over aanstaande wijzigingen. We beantwoorden al je vragen binnen 1 werkdag via mail of telefoon.
  2. Met onze slimme uitzendsoftware ben je bij PRO HRM in 1 keer voorzien van het beste dat uitzendsoftware momenteel te bieden heeft.
  3. Dankzij onze keurmerken en certificeringen voldoet jouw organisatie ook direct aan de hoogste kwaliteitseisen van je (mogelijke) opdrachtgevers.
  4. Wij nemen ook de volledige financiële administratie en het debiteurenbeheer over. Zo kunnen we jou voorzien van een constante cashflow door je marges op vaste momenten uit te betalen.
  5. Je risico’s worden geminimaliseerd op financieel, juridisch en administratief gebied. Onze experts zorgen voor waterdichte contracten die voldoen aan de laatste wet- en regelgeving, PRO HRM neemt het verzuim en re-integratietraject én het debiteurenbeheer over.
  6. Natuurlijk zijn we ook goed voor je medewerkers, met toegang tot de PRO HRM Academy en het Evie e-health platform voor mentaal welzijn. Ook krijgen ze korting op leuke gadgets of dagjes weg in de PRO Shop. En kunnen ze gebruik maken van een voordelige zorgverzekering bij VGZ.
  7. Samen met PRO HRM ga jij sneller groeien dan de markt!

Offerte aanvragen?

Heb je interesse in een samenwerking met PRO HRM? Vraag snel jouw offerte met alle informatie aan.