Certificering verplicht in 2025

Mag jij dan nog uitzenden?

Mag jij nog uitzenden in 2025?

Download de whitepaper

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vanaf 1 januari 2025 is een certificering verplicht voor alle organisaties die arbeidskrachten ter beschikking stellen. De grootste verandering in de uitzendbranche sinds 1998! Deze verplichting gaat gelden voor alle organisaties die arbeidskrachten ter beschikking stellen. Dus, uitzendbureaus, detacheringsbureaus én payroll organisaties. Meer weten over de verplichte certificering voor uitzendbureaus? Lees snel verder.

Waarom deze verplichte certificering?

In 2020 is het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten (ABA) opgericht onder leiding van Emile Roemer. Dit team adviseert de regering over de status van arbeidsmigranten in Nederland. Deze vaak kwetsbare groep medewerkers wordt in Nederland niet altijd goed behandeld. Er zijn helaas onbetrouwbare partijen actief in de markt. Hier hoor je de laatste tijd veel over in het nieuws.

Nu wil de overheid ingrijpen. Minister van Gennip, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, heeft grootse plannen met de arbeidsmarkt in Nederland. Door duidelijke richtlijnen en handhaving, krijgen partijen die zich wel gedragen zoals het hoort een eerlijke kans. En worden medewerkers behandeld en betaald zoals het hoort.

Wanneer moet ik gecertificeerd zijn?

Vanaf 1 januari 2025 mogen alleen gecertificeerde organisaties nog mensen uitzenden. Heb je geen certificering en stel je wel mensen ter beschikking? Met andere woorden, heb jij mensen aan het werk geholpen via een payroll, uitzend- of detacheringsconstructie? Dan kan zowel jouw organisatie áls de opdrachtgever waar ze aan het werk zijn een flinke boete krijgen!

Aan welke eisen moet ik voldoen voor de certificering?

De basis van de certificering is het huidige SNA-keurmerk. Welke andere eisen hierbij komen lees je terug in de whitepaper.

In de whitepaper leggen we alles uit over:

  • Wat de eisen zijn om gecertificeerd te worden?
  • Hoe streng je gecontroleerd wordt?
  • Hoe je geen waarborgsom van € 100.000,- hoeft te betalen?
  • Hoe je ook in 2025 nog het werk kunt doen wat je zo leuk vindt?

Download de whitepaper

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.