Terug naar overzicht

De beslissing tot HR-outsourcing: motieven en drijfveren

Steeds meer organisaties overwegen hun HR-activiteiten te outsourcen aan een externe HR-dienstverlener. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitbesteden van contractbeheer, juridisch werkgeverschap en personeelsadministratie van de flexibele schil. Wat zijn de belangrijkste motieven en drijfveren voor het outsourcen, oftewel het uitbesteden van bepaalde HR-activiteiten? Puntsgewijs brengen we de motieven onderstaand aan bod en gaat New Business Adviseur Gerald van Veghel in op wat we bij PRO HRM kunnen bieden.

  • Kostenbesparing en schaalvoordelen

“Kostenbesparing kan worden behaald doordat een externe HR-dienstverlener zoals PRO HRM op grotere schaal opereert en dus activiteiten van meerdere opdrachtgevers kan bundelen. Hiernaast is het prettig, en bijna noodzakelijk, om toegang te hebben tot online systemen en software. Alleen op deze manier is het namelijk mogelijk om het personeelsbeheer op grotere schaal hedendaags nauwkeurig en efficiënt te blijven uitvoeren.

Aangezien personeelsbeheer onze kernactiviteit is, beschikken we over de juiste online systemen die zowel voor ons, de medewerker als de opdrachtgever relevante voordelen biedt. Hierbij kunt u onder andere denken aan ons online HR-portaal ‘Flexportal’.”

  • Kostenbeheersing

“Uiteraard bent u opzoek naar een transparante externe HR-dienstverlener. Uw outsourcingsrelatie dient helder en controleerbaar te zijn. Wij begroten alle kosten voorafgaand aan de samenwerking en leggen deze vast. Zo kunt u de kosten onder controle houden en blijven de financiën beheersbaar.”

  • Focus op kernactiviteiten

“Bij een outsourcingsrelatie dient u ontzorgd te worden op meerdere vlakken. Zo adviseren en ontzorgen wij u van administratieve, juridische en financiële werkzaamheden. Op deze manier kunt u zich concentreren op uw kernactiviteit. Uiteraard wilt u wel de controle blijven houden op de processen. Tussentijdse evaluaties zorgen ervoor dat uitbesteedde activiteiten en processen worden besproken en ingericht.”

  • Toegang tot deskundige medewerkers

“Het ontbreken van voldoende kennis en kunde op het gebied van personeelsbeheer en wet- en regelgeving, is voor veel organisaties een reden om bepaalde HR-processen en activiteiten uit te besteden. Zo heb ik deskundige collega’s die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld contractbeheer of verzuim, waardoor er effectiever en met discretie kan worden gewerkt. Dit bevordert de kwaliteit van uw HR-beleid.”

  • Flexibiliteit en continuïteit

“Om continuïteit en kwaliteit te waarborgen, is het essentieel om in te kunnen inspelen op de fluctuatie van vraag en aanbod. Zo ondervinden ook veel bedrijven problemen tijdens de coronacrisis, bijvoorbeeld doordat werk geheel of gedeeltelijk wegvalt. Door een samenwerking met PRO HRM kunnen personeelsbestanden en personeelsactiviteiten flexibel op- en afgeschaald worden. Outsourcing vergroot hierbij ook de financiële flexibiliteit.”

Wilt u meer weten over het outsourcen van HR in uw organisatie? Gerald van Veghel kan u meenemen in de beslissing en overgang, tot aan het managen en evalueren van de samenwerking. Neem voor meer informatie contact op met Gerald via of 088 – 201 38 81.